☎️ Centrála E-SHOP Rybárstvo CARPIO, info: +421 907 857 319 (Po-Pia: 8:00-17:00, So: 8:00 - 12:00) ✉️ E-mail: eshop@carpio.sk

  
Methodová liga na Slovensku!

Methodová liga na Slovensku!

Publikované 16.12.2022

Vývoj športového rybolovu a vznik nových spôsobov lovu je rýchly nielen vo svete, ale aj u nás. Tak to bolo aj s feedrovou disciplínou. Bolo len otázkou času, kedy sa u nás otvorí ligová súťaž v spôsobe lovu na method, pretože je tento druh rybolovu u nás veľmi obľúbený. A tak sa na jeseň v roku 2020 prijali pravidlá a zaregistrovalo sa niekoľko družstiev do nultého ročníka 2021.

Na jeseň v roku 2020 ma oslovil člen nášho feedrového družstva Tomáš Mindák, či by som mu nepomohol s registráciou methodového družstva pod hlavičkou MsO SRZ Nová Baňa s novým sponzorom spol. Carpio zo Šurian, ktorá sídli na Námestí Hrdinov 11, ktorého majiteľom je Pavol Kóňa. Prevádzkuje maloobchodnú predajnú ktorá sídli na danej adrese. Majú široký sortiment rybárských vecí. Slovo dalo slovo a po vybavení potrebných dokumentov vzniklo nové methódové družstvo Carpio method feeder team!

Členmi sa z prevažnej väčšiny stali členovia pôvodného feedrového družstva Masterfish, do ktorého pribudol nováčik Tomáš Mráz. Spoločnosť Carpio sa s členmi družstva dohodla na materiálnej podpore ktorá zahŕňala široký sortiment rybárskych vecí od háčikov až po krmivá. Nechýbali rôzne nástrahy, posilovače, pelety, šnúry a mnoho ďalších komponentov.

Chlapi si nahlásili čo potrebujú a Tomáš Mindák im to vždy vyzdvihol. Celková pomoc sa v danom roku 2021 výrazne podpísala k úspechu nášho družstva. Keďže liga pozostávala z dvoch dvojkôl a podarilo sa nám umiestniť na peknom druhom mieste, vznikol nám nárok zúčastniť sa Majstrovstiev Sveta v susednom Maďarsku. Avšak kôli príprave na Majstrovstvá Slovenska vo feedri sa Majstrovstiev Sveta zúčastnili len dvaja členovia družstva a to Tomáš Mindák ako pretekár a Dominik Gaža ako nehrajúci kapitán.

Tomáš nesklamal a spolu s družstvom zo Štúrova obsadili pekné šieste miesto v svetovej methodovej konkurencii. Aj tu nám spol. Carpio prispela potrebným vybavením, za čo jej patrí naša vďaka!

V roku 2022 sme po rozšírení methodových družstiev ostali v prvej lige. Čakajú nás tri dvojkolá a Majstrovstvá Slovenska. O priebehu a výsledkoch Vás budeme informovať!

Peter Hrubják, vedúci družstva Carpio method feeder team!

Odber noviniek

Buďte vždy v obraze, odoberajte novinky, tipy, triky a motiváciu k maximálnemu výkonu!